Често задавани въпроси

  • Всички предложения от застрахователните компании
  • Професионална консултация
  • Бързо, лесно, удобно
  • Безплатна доставка в рамките на 24 часа

Решението за закупуване на застраховка е индивидуално за всеки.

Докато при задължителните застраховки, обвързани с отговорност, законът ни задължава да ги закупим – при доброволните, решението е единствено и само на човека или фирмата, която сключва застраховката.

Решението за сключване на застраховка е строго индивидуално и зависи до голяма степен от начина на живот, притежаваното имущество, притесненията и жизнения опит на човек. Ние не можем да вземем крайното решение за сключване на застраховка вместо Вас, но можем да Ви ориентираме от каква застраховка имате нужда, да Ви предложим застрахователни оферти, от които да изберете, както и да съдействаме напълно през целия застрахователен период и след него.

На всяко едно от изброените места бихте могли да сключите застраховка. Каква е разликата?

Застраховките, както всяка друга услуга, се предлагат от няколко конкуриращи се компании, наречени „застрахователни компании“. Отивайки в офиса на конкретна застрахователна компания, ще Ви предложат единствено техните предложения за застраховка и Вие няма да имате възможност да прецените дали няма застрахователна услуга, която да е с по-добри условия за Вас, но се предлага от друга застрахователна компания. Застрахователният брокер предлага услугите на няколко застрахователни компании. Отивайки в офиса на застрахователен брокер, Вие ще получите предложение за застраховка, отговаряща на Вашите индивидуални нужди и предпочитания. От застрахователния брокер ще получите и пълно съдействие при щета, качествена консултация и лично отношение. Частните лица обикновено работят към конкретна застрахователна компания, предлагат конкретни продукти и могат да Ви консултират професионално за това, в което са специализирани.

На нашият сайт Вие сами може:

  • Да се запознаете с изгодни предложения на застрахователните компании;
  • Да получите професионална консултация от лицензиран застрахователен брокер
  • Да получите лично отношение, пълно съдействие при щета и професионален съвет;
  • Всичко изброено по-горе може да направите по всяко време на денонощието, 365 дни в годината и то без да излизате от дома си и от всяка една точка на света;
  • 101zastrahovki съчетава предимствата на застрахователната компания, брокера и личното отношение в една бърза, лесна и удобна онлайн услуга.

Задължителните застраховки се сключват с цел да предпазим тези, за които носим отговорност, затова и наименованието им обикновено е свързано с думата „отговорност“.  Такива застраховки са: гражданска отговорност, застраховка трудова злополука.

Всеки, притежаващ моторно превозно средство или упражняващ някоя от изброените професии, е задължен, освен заради личната си отговорност и от закона, да сключва такава полица.

При доброволните застраховки отговорът на този въпрос е индивидуален за всеки.

Застраховка Автокаско ще Ви спести главоболията и загубата на време при евентуален инцидент или кражба на превозното средство.

Застраховка Имущество – помислете какво би могло да се случи с Вашия имот. Макар и по – редки, рисковете за собствениците на имущество си остават големи. Застраховката покрива рискове от пожар, кражба, земетръс, умишлен или случаен неприятен инцидент с недвижимата Ви собственост.

Туристическата застраховка – покрива непредвидени медицински разходи при престой или пътуване в чужбина.

Застрахователните полици се получават в рамките на 24 часа с безплатна доставка по куриер с наложен платеж само за сумата на полицата.

Застрахователната полица влиза в сила в посочения ден, след проверка на изтичащата към момента полица и не по-рано от следващия работен ден след заявката.

Да, включва се. Зелената карта е задължителна част от Гражданската отговорност на автомобилиста. Тя Ви се издава с валидност до изтичане срока на заплатената застрахователна премия. При разсрочване на полицата на отделни вноски, при внасянето на всяка последваща вноска, Ви се издава нова Зелена карта.